Mosollyal a stressz ellen

Mosollyal a stressz ellen

Megosztom:

Szereted a vidám embereket? Én igen. De szerintem mindenki szívesebben van együtt olyanokkal, akik mosolygósak, kedvesek, mint olyanokkal, akik unott arccal, savanyúan, vagy ne adj Isten állandóan mérgesen, elégedetlenül néznek bele a világba. A mosolynak azonban nemcsak a másokra tett hatása lényeges, hanem saját magunknak is rendkívül hasznos. Számtalan helyen olvashatjuk, hogy kutatók többféle kisérletben is megállapították már, hogy akik többet mosolyognak, azok a stresszhelyzeteket is jobban viselik, és hamarabb leküzdik a stressz által keltett negatív hatásokat. A kutatások eredménye arra is fényt derített, hogy érdekes módon nemcsak a valódi mosoly, – hiszen stresszhelyzetben ki tudna igazi, boldog mosolyt produkálni – hanem a szándékosan előidézett, magunkra erőltetett mosolygás is segít a stresszhelyzeten túljutni.  Azaz a mosoly akkor is hasznos, ha valójában nem vagyunk boldogok. 🙂

Azon kívül, hogy a mosoly segít a stressz leküzdésében, még az életünket is meghosszabbítja. A mosolygós emberek körülbelül 8 évvel többre számíthatnak, mint a nem, vagy keveset mosolygó embertársaik.
Az alábbi rövidke 7 perces TED videóban a mosoly további előnyeiről láthatunk egy szórakoztató előadást. A magyar felirat bekapcsolható a jobb alsó sarokban levő kis szövegbuborékra kattintva.

Megosztom:
Comments are closed.