Boldog és stresszmentes új évet!

Boldog és stresszmentes új évet!

Megosztom:

tuzijatekBoldog új évet! Ilyenkor amikor új év kezdődik, sokan számot vetünk az előző évvel, mi ment jól, rosszul, és gyakran megpróbálunk tervezni is valamit az új esztendőre. Nem szívesen használnám azt a kifejezést, hogy fogadalmakat teszünk, mert ezek az újévi fogadalmak viszonylag ritkán szoktak tartós valósággá válni, de nem is mehetünk el amellett a gondolat mellett, hogy az új évben ezt-azt talán jobban szeretnénk csinálni mint tavaly. Úgy gondolom, ha csak annyit tűzünk ki magunk elé, hogy “megteszem, ami tőlem telik”, már az is hatalmas eredményeket hozhat.  Ahhoz, hogy sikerüljön minden amit elterveztetek erre az új évre, kívánok erőt és kitartást.

Összeszedtem egy-két idézetet, ami erőt adhat, hogy könnyebb legyen az utatok az új évben:

  1. “Bátrabb vagy, mint hinnéd, erősebb, mint aminek látszol, és okosabb, mint amit gondolsz.” Róbert Gida (You are braver than you believe, and stronger than you seem, and smarter than you think.–Christopher Robin)
  2. “A legerősebb fegyverünk a stressz ellen az a képességünk, hogy választhatunk akár egy másik gondolatot is.” William James (The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another.–William James)
  3. “A stresszt az okozza, hogy “itt” vagyunk, de közben “máshol” akarunk lenni.” Eckhart Tolle (Stress is caused by being “here” but wanting to be “there.”–Eckhart Tolle)
  4. “A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetünk, ha állandóan attól félünk, hogy hibázunk”. Elbert Hubbard (The greatest mistake you can make in life is to be continually fearing you will make one.–Elbert Hubbard)
  5. “Nem a stressz történik meg velünk. Ahogy válaszolunk rá, az ami történik. És a válaszok olyan dolgok, amiket megválaszthatunk.” Maureen Killoran.  (Stress is not what happens to us. It’s our response TO what happens. And RESPONSE is something we can choose. –Maureen Killoran)

Köszönöm, hogy olvastatok 2016-ban, remélem olvasni fogtok 2017-ben is.

Megosztom:
Comments are closed.